[...] Micellpro, colostrum uzyskane z mleka krowiego zebranego w ciągu pięciu dni po porodzie, połączyliśmy z proteinami kazeiny micelarnej i wszystkimi rodzajami białka serwatki (izolat, koncentrat, peptyd). Powstał bioaktywny Matrix Proteinowy, wzbogacony w N-Acetyl L-Glutamine i N-Acetyl L-Taurine, zapewniający optymalny i długotrwały transport [...]
Gdy myślimy weganie- mamy przed oczami smętnego chudzielca przegryzającego marchewkę. Lub - o zgrozo - pulpecika żyjącego na veggie burgerach czy innych tofurnikach. Tymczasem postanowiłam - jako wegetarianka z 21 letnim stażem- przeprowadzić na sobie eksperyment. Czy da się zbudować, utrzymać "dietę sportową" w wersji vegan. A może jednak to jest [...]
[...] ilości laktozy, więc powinny być bezproblemowe dla osób cierpiących z powodu nietolerancji tego dwucukru. Gdyby jednak okazało się, że WPC (koncentrat) nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, [...]
[...] w organizmie, a więc w większym stopniu zachodzi synteza białka (anabolizm) i przyrost mięśni. Największe BV spośród wszystkich znanych dotąd źródeł, to 159, dla izolatu białka z serwatki. Kolejną mieszanką wg. witryny bodybuilding.pl jest mieszanka białek jaja i ziemniaka BV=136, która jest często stosowana w postaci hydrolizatu. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ilości laktozy, więc powinny być bezproblemowe dla osób cierpiących z powodu nietolerancji tego dwucukru. Gdyby jednak okazało się, że WPC (koncentrat) nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, [...]
[...] TRUSKAWKOWY SMAK BEZ DODATKU CUKRU VEGGIE LINE TO SUPLEMENTY DLA WEGAN I WEGETARIAN VEGAN PROTEIN to formuła przeznaczona dla osób aktywnych fizycznie, zawierająca izolat białek sojowych, białko z grochu, żurawiny, ryżu, słonecznika, migdałów oraz białko konopne. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w jej [...]
[...] cechuje się wysoką przyswajalnością oraz wysoka zawartością białka – 79g/100g. Knockout Protein – to wysokobiałkowa odżywka zawierająca aż 5 frakcji białkowych: koncentrat, izolat, hydrolizat białek serwatkowych, kazeinian wapnia i kazeinę micelarną. Suplement przeznaczony dla wszystkich osób uprawiających zarówno sporty siłowe jak i [...]
[...] w organizmie, a więc w większym stopniu zachodzi synteza białka (anabolizm) i przyrost mięśni. Największe BV spośród wszystkich znanych dotąd źródeł, to 159, dla izolatu białka z serwatki. Kolejną mieszanką wg. witryny bodybuilding.pl jest mieszanka białek jaja i ziemniaka BV=136, która jest często stosowana w postaci hydrolizatu. [...]
[...] ZNAKOMITY PROFIL AMINOKWASOWY - BCAA, EAA, GLUTAMINA ALLNUTRITION PRO WHEY to żródło najwyższej jakości białka serwatkowego. Dzięki unikalnemu połączeniu koncentratu oraz izolatu białka serwatki (WPC + WPI). Odżywka zapewnia pracującym mięśniom optymalną kompozycję składników odżywczych w okresie intensywnego treningu. Oznacza to, iż dostarcza [...]
[...] podtrzymania testosteronu, tauryna (w celu zmaksymalizowania wchłaniania wartości odżywczych i aminokwasów). Sześciostopniowy Anabolic Protein Matrix zawiera koncentrat i izolat białka serwatkowego, micelarną kazeinę,izolat białka mlecznego, kazeinian wapnia oraz izolat białka sojowego o wysokiej zawartości izoflawonu, który zapewnia optymalną [...]
[...] świecie białek w JEDEN preparat - X5 PROTEIN! W skład najnowszej odżywki wysokobiałkowej marki OLIMP wchodzi aż 5 rodzajów białek: ultrafiltrowane białka jaja, opatentowany izolat białek serwatkowych, zaawansowany technologicznie izolat białek sojowych, uniwersalne koncentraty białek serwatkowych oraz ekskluzywna kazeina micelarna. Działanie [...]
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Muscle_Infusion_i28115_d400x400.jpg Muscle Infusion Opis - 7 źródeł białka. - Zawiera Aminogen i Laktaze. - Wzrost beztłuszczowej masy ciała. Muscle Infusion to wielki przełom w suplementacji białek. To nowej generacji odżywka, która składa się aż z 7 różnych żródeł białka z różnym profilem aminkwasowym i [...]
[...] następuje ograniczenie wytwarzania hormonu tarczycy (który odpowiada za ilość spalanych kalorii) i zatrzymanie spalania tłuszczu. W takiej sytuacji użyteczny może okazać się izolat białka sojowego, gdyż jak wykazały badania może on zminimalizować spadek ilości wytwarzanego hormonu tarczycy. Zażywanie codziennie 25 do 50 gramów izolatu białka [...]
[...] siłowych białek roślinnych (soja, pszenica). Zawiera wyłącznie najbardziej wartościowe i efektywne w działaniu składniki, czyli koncentrat białka serwatkowego (Carbelac®), izolat białka serwatkowego (Isolac®), hydrolizat białka serwatkowego (Optipep™) oraz hydrolizowaną kazeinę (PeptoPro®). Wszystko dopełnione jest kompozycją odpowiednio [...]
[...] to dla nas dobra wiadomość: można rozbudować umięśnienie w imponujący sposób, bazując jedynie na prostych produktach spożywczych. A co dopiero teraz, gdy mamy do dyspozycji izolat białka serwatkowego, węglowodany w płynie, aminokwasy proste i rozgałęzione, kreatynę podwójnie buforowaną, glutaminę, BCAA, HMB, ZMA i kilkadziesiąt innych [...]
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] mleka, od typu produkowanego sera, metody produkcji i indywidualnych specyfikacji wytwórcy. W zależności od procesu produktem końcowym ekstrakcji białek serwatki może być izolat białka serwatkowego (ok. 95% czystego białka) lub koncentraty białek serwatkowych (do 85 % czystego białka) . W okresie intensywnych ćwiczeń fizycznych, szczególnie [...]